Łosoś z puree ziemniaczanym i grillowaną cukinią

into the wild

Pyszny łosoś z piekarnika, z aksamitnym puree ziemniaczanym i aromatyczną, pachnącą ziołami grillowaną cukinią! ❤

RAZ -> Filet z łososia posypać solą i ziołami prowansalskimi. Zawinąć w folię aluminiową. Piec ok. 20 min. w piekarniku nagrzanym do 200°C.

DWA -> Cukinię umyć, pokroić w plasterki, posypać solą i ziołami prowansalskimi, skropić delikatnie olejem rzepakowym. Smażyć na patelni grillowej lub zwykłej teflonowej na rumiano, z obu stron, nie dodając więcej tłuszczu.

TRZY -> Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, dodać odrobinę mleka, potłuc tłuczkiem do ziemniaków, posypać koperkiem.

Smacznego!

Untitled design

Dodaj komentarz